• Τα νέα μας

ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

καρδιολογικό

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα περιστατικά τοποθέτησης διαμηριαίας αορτικής βαλβίδας στη EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

Οι επεμβάσεις διεξήχθησαν από τους επεμβατικούς μας καρδιολόγους κ.Ηλία Αθανασιάδη και κ.Αθανάσιο Καπετανόπουλο σε συνεργασία με τον καρδιοχειρουργό κ.Βασίλειο Γουλιέλμο και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

 

Ο πρώτος ασθενής έπασχε από στένωση και ανεπάρκεια βιοπροσθετικής αορτικής βαλβίδας και τοποθετήθηκε η βαλβίδα Corevalve 23mm της εταιρίας Medtronic από τη μηριαία αρτηρία διαδερμικά. (Ο ασθενής είχε ήδη προηγούμενο χειρουργείο αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας).

 

καρδιολογικό1Ο δεύτερος ασθενής έπασχε από στένωση της αορτικής βαλβίδας και τοποθετήθηκε η βαλβίδα Corevalve 23mm της εταιρίας Medtronic από τη μηριαία αρτηρία διαδερμικά.

 

Σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, η ένδειξη για τοποθέτηση διακαθετηριακής βαλβίδας είναι στένωση της αορτικής βαλβίδας με πιθανή συνυπάρχουσα ανεπάρκεια αυτής σε ασθενείς που δεν δύναται να υποβληθούν σε κλασική χειρουργική αντικατάσταση της πάσχουσας αορτικής βαλβίδας λόγω της βαριάς κατάστασης του ασθενούς.

 

Η πρόσβαση για την τοποθέτηση διακαθετηριακής βαλβίδας μπορεί να είναι είτε από τη μηριαία αρτηρία, ή από την υποκλείδιο αρτηρία, ή από την ανιούσα αορτή (Direct Aortic) με μικρή θωρακοτομή mini-thoracotomy ή mini-sternotomy ή και από την κορυφή της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (διακορυφαία προσπέλαση).

 

Τα κριτήρια επιλογής της εκάστοτε μεθόδου προσπέλασης βασίζονται στην ανατομική καταλληλότητα του ασθενούς.

 

Η EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παραμένει πιστή στο στόχο της, που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας με τις πλέον σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους που εφαρμόζονται στις προηγμένες χώρες. 

 

forma endiaferontos