15 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας έχει καθιερωθεί με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωση των ζευγαριών σε θέματα υπογονιμότητας. Στη σύγχρονη εποχή ένα στα τέσσερα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, αντιμετωπίζει υπογονιμότητα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στον άνδρα ή στην γυναίκα, αλλά μπορεί να είναι και ανεξήγητο με τις παρούσες διαγνωστικές μεθόδους.

Ευτυχώς, σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα ζευγάρια, μετά από την κατάλληλη διαγνωστική προσπέλαση και θεραπευτική αντιμετώπιση, είναι σε θέση να φέρουν στον κόσμο παιδιά. Το μυστικό για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι να μην χάνει κανείς άσκοπα χρόνο από την στιγμή που προκύπτει το θέμα της υπογονιμότητας.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να προσφεύγουν στους ειδικούς, εάν μετά από συστηματικές προσπάθειες ενός έτους δεν συλλαμβάνουν. Ιδίως οι γυναίκες άνω των 35 ετών δεν πρέπει να καθυστερούν την διερεύνηση και θεραπεία. Πολλές φορές η επιτυχία μπορεί να έρθει και με απλές ιατρικές παρεμβάσεις, όπως η ρύθμιση της ωορρηξίας και η σπερματέγχυση.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να χρειαστεί σε πιο δύσκολες περιπτώσεις όταν υπάρχουν πολύ σοβαρές βλάβες στις σάλπιγγες ή το σπέρμα είναι πάρα πολύ αδύνατο.

Εκτός από την κατάλληλη ιατρική βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει και σωστή ψυχολογική υποστήριξη, γιατί τα ζευγάρια με υπογονιμότητα είναι πολύ ευάλωτα και αγχωμένα.

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης όλων των σχετικών εξετάσεων, εργαστηριακών και απεικονιστικών, για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πλήρης υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η εξαιρετικής ποιότητας παροχή υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας και υποστήριξης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Θέλοντας να υποστηρίξουμε όλα τα ζευγάρια που δοκιμάζονται από την υπογονιμότητα, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης προσφέρει σε όσους επικοινωνήσουν στις 15 & 16 Ιουνίου, ΔΩΡΕΑΝ σπερμοδιάγραμμα για τους άντρες και έλεγχο β-χοριακής γοναδοτροπίνης για τις γυναίκες με προνομιακή τιμή 5€

Τηλ. για ραντεβού στο 2310 895147

forma endiaferontos