Τέστ ΠΑΠ Μαστού.

pap

Τι είναι το TEST PAP ΜΑΣΤΟΥ;


Πρόκειται για κυτταρολογική εξέταση, που βασίζεται στη μελέτη του Γεωργίου Παπανικολάου που ανακάλυψε ότι από έκκριμα της θηλής ανιχνεύονται καρκινικά κύτταρα.

 

Η εξέταση αξιολογεί τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εφτά με οχτώ χρόνια προτού εκείνος αναπτυχθεί και εντοπιστεί στη μαστογραφία.

 

Σε ποιές γυναίκες απευθύνεται η εξέταση;


Για γυναίκες 25+ που δεν υποβάλλονται ακόμα σε μαστογραφία, η εξέταση έχει ιδιαίτερα σημαντική αξία.

 

Σε περιπτώσεις με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, η εξέταση προτείνεται από την ηλικία των 18 ετών.

 

Τί εντοπίζει η εξέταση;


Με το τεστ εντοπίζονται κυτταρικές αλλαγές στο επιθήλιο των γαλακτοφόρων πόρων. Αυτές δείχνουν το βαθμό κινδύνου που αντιμετωπίζει μία γυναίκα για καρκίνο του μαστού.

 

Με την κυτταρολογική ανάλυση διερευνάται εάν υπάρχει κάποια μορφή «ατυπίας» κυττάρων. Το όποιο εύρημα δεν είναι οπωσδήποτε καρκίνος του μαστού. Μπορεί να είναι από μία απλή φλεγμονή ή ένας τραυματισμός έως οτιδήποτε άλλο.

 

Αυτό που απαιτείται είναι η παρακολούθηση πλέον από εξειδικευμένο μαστολόγο για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του πιθανού προβλήματος, πριν αυτό επιβαρύνει την εξεταζόμενη.

 

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η εξέταση;


Η "ατυχία" είναι κάτι που αλλάζει από ημέρα σε ημέρα. Για το λόγο αυτό συνιστάται η εξέταση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 

Πόσο χρόνο διαρκεί η εξέταση και πόσο επίπονη είναι;


Η εξέταση διαρκεί περίπου 5 λεπτά και δεν είναι επίπονη. Γίνεται με τη χρήση ενός μηχανήματος, τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς καμμία επιβάρυνση για την εξεταζόμενη και είναι ιδιαίτερα προσιτή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού, καλέστε στο 2310 858 060.

forma endiaferontos